ARHIVA - ZŠUGĐ

Go to content
Arhiva vijesti, događaja i projekata iz rada Zajednice
15. lipnja - 31. kolovoza 2022.
OBUKA NEPLIVAČA 2022.

Zajednica športskih udruga Grada Đakova u suradnji sa Školskim športskim savezom Grada Đakova i Plivačkim klubom Đakovo je u razdoblju od 15.06.2022. do 31.08.2022. godine provela obuku neplivača za učenike osnovnih škola na Gradskom bazenu u Đakovu.
U programu obuke neplivača sudjelovali učenici svih razreda osnovnih škola koji su bili razvrstani po grupama od 10-12 polaznika.
Program je verificiralo Ministarstvo turizma i sporta RH u sklopu projekta „Hrvatska pliva“ u 2022. godini. Program su provodile stručne osobe, nositelj cijelog projekta je bila Športska zajednica Osječko-baranjske županije, a voditeljica obuke prof. Rolanda Lončarić Takač.
21. lipnja 2021.
Obuka neplivača učenika osnovnih škola

Na Gradskom bazenu u Đakovu je u ponedjeljak, 21. lipnja započela obuka neplivača za učenike osnovnih škola. Obuka neplivača se provodi u sklopu programa "Hrvatska pliva" koji je verificiran od strane Ministarstva turizma i sporta RH, a provodi ga Športska zajednica OBŽ.
Nositelj obuke za Grad Đakovo je Zajednica športskih udruga Grada Đakova, a voditeljica obuke je prof. Rolanda Lončarić Takač.
Ove godine za obuku je prijavljeno više od 150 učenika koji su raspoređeni u grupe od 10-12 polaznika i o kojima kao provoditelji obuke brinu profesori kineziologije.
26. veljače 2021.
Zajednica realizirala nabavku još jednog kombi vozila

Zajednica športskih udruga Grada Đakova nabavila je, za potrebe prijevoza na treninge i natjecanja svojih članica, još jedno kombi vozilo. Projekt je realiziran u suradnji s Gradom Đakovom i Športskom zajednicom OBŽ.
2018. godina
Zajednica realizirala projekt dvoranskog fitnessa

Zajednica športskih udruga Grada Đakova nabavila je sprave za fitness koji je smješten u nastavno-športskoj dvorani u Ulici Matije Gupca. Nabavljene sprave su profesionalne i visoko kvalitetne, a koriste ih klubovi i udruge koji su članovi Zajednice.
Projekt je realiziran 2018. godine, a sufinancirali su ga Grad Đakovo, Hrvatski olimpijski odbor i Športska zajednica OBŽ.
2015. godina
Zajednica inicirala postavljanje vježbališta

Zajednica športskih udruga je u suradnji sa Sportskom zajednicom OBŽ 2015. godine inicirala postavljanje vježbališta - vanjskog fitnessa  (tzv. street workout park) na igralištu Hrvatskog Sokola, u neposrednoj blizini nastavno-športske dvorane u Ulici Matije Gupca.
Vježbalište osim sportašica i sportaša svakodnevno koriste i rekreativci, a dostupan je i svim ostalima građankama i građanima Grada Đakova.
Projekt su sufinancirali Grad Đakovo i Športska zajednica OBŽ.
Kombi vozila u vlasništvu Zajednice

Zajednica športskih udruga Grada Đakova ima u vlasništvu četiri kombi vozila marke OPEL Vivaro koja su nabavljena u razdoblju od 2014. do 2019. godine.
Prvi kombi nabavljen je 2014. godine (DJ 002 UU) - projekt su sufinancirali Grad Đakovo i Hrvatski olimpijski odbor.
Drugi kombi nabavljen je 2015. godine (DJ 003 UU) - projekt je u cijelosti financirao Grad Đakovo.
Treći kombi nabavljen je 2017. godine (DJ 004 UU) - projekt su sufinancirali Grad Đakovo i Osječko-baranjska županija.
Četvrti kombi nabavljen je 2019. godine (DJ 001 UU) - projekt su sufinancirali Grad Đakovo i Športska zajednica OBŽ.
Kombi vozilima služe se klubovi i udruge koji su članovi Zajednice za prijevoz na trening i natjecanja.
Projekti nabavke sportske opreme

Zajednica je u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom realizirala dva projekta nabavke sportske opreme i rekvizita za svoje članice. Realizirani su projekti za Rukometni klub Đakovo u vrijednosti 50.000.- kn (2015. godine) i za Odbojkaški klub Đakovo u vrijednosti 25.000,- kn (2019. godine).
Sva prava zadržava ZŠUGĐ.
© 2020 by Milenko Vojnović
Back to content